EED energie audit
Energiebesparende maatregelen in kaart brengen.

Direct
inzicht
in
energieprestaties.
Wat is een EED Energie-audit?
De EED energie audit is een verplichting vanuit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Het doel is om bedrijven bewust te maken van hun energieverbruik én de mogelijkheden om energie te besparen en te verduurzamen. De audit verschaft een grondig inzicht in alle energiestromen binnen de onderneming en benoemt potentiële besparingsmaatregelen, inclusief hun verwachte impact."
Uitgebreide ervaring
Het uitvoeren van energiescans en energiebesparingsonderzoeken behoort tot onze kerntaken. Tijdens de audit brengen we energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar in kaart. Hierdoor bespaar je niet alleen energie, maar ook kosten. Daarnaast zorgen we ervoor dat je voldoet aan alle wet- en regelgeving.


Voordelen EED energie audit
Naast het voldoen aan de verplichting, biedt de EED-audit bedrijven directe inzichten in hun energieprestaties, waardoor ze gerichte energiebesparende maatregelen kunnen nemen die zowel op korte als lange termijn kostenbesparingen opleveren.
Bovendien draagt dit bij aan het versterken van de duurzame reputatie van het bedrijf, wat kan leiden tot een grotere klantenkring die duurzaamheid waarderen.
Een EED-audit heeft ook fiscale voordelen omdat je gebruik kunt maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA) voor de kosten van de EED-audit. Deze regeling staat toe dat een percentage van de investeringskosten wordt afgetrokken van de fiscale winst.
Hulp nodig bij de EED energie audit? Lucien helpt je graag verder

Lucien Daas
Technisch Directeur/Sr. Adviseur
Gerelateerd artikel
Gerelateerd artikel.png)
Klictet 20 jaar!
Alweer 20 jaar geleden, op 1 april 2005, werd Klictet opgericht als installatieadviesbureau. In de jaren die volgden zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend integraal adviesbureau voor installatietechniek, bouwfysica, duurzaamheid en monitoring. Vanaf dag één vormen Stefan en Willem-Jan de drijvende kracht achter onze organisatie – en dat zijn ze vandaag de dag, samen met Lucien, nog steeds.

Flex-e subsidie: flexibel elektriciteitsverbruik
Wil jouw organisatie groeien of verduurzamen, maar kan dat niet door netcongestie? Of ben je geïnteresseerd in het flexibeler verbruiken van elektriciteit, zodat je kosten kunt besparen en tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamer en stabieler elektriciteitsnet? Dan is de Flex-e subsidie interessant voor jou! Lees verder om te ontdekken wat deze subsidie voor jouw organisatie kan betekenen.

Een nieuw schoolgebouw realiseren met de uitdagingen van netcongestie? Het kan!
Het is de dagelijkse realiteit voor bouwprojecten: netcongestie. Hoe kan er met een beperkt beschikbaar vermogen toch nieuwbouw gerealiseerd worden?